Vergelijk zonnepanelen specialisten in jouw regio

Wat is zonne-energie?

De term zonne-energie komt vaak voorbij wanneer er wordt gepraat over zonnepanelen, maar wat is zonne-energie nou? Hieronder volgt een beschrijving.


Zonne-energie
Bij zonne-energie wordt er duurzame energie opgewekt vanuit de zon. Deze energie wordt continue geleverd, maar wanneer deze niet wordt opgeslagen door bijvoorbeeld een zonnepaneel zal het niet ingezet kunnen worden als bruikbare energie in huis.

Zonnepanelen
Nu we weten wat zonne-energie is, kunnen we het hebben over het verwerken van zonne-energie door middel van zonnepanelen. Zonnepanelen kunnen namelijk zonne-energie omzetten naar ‘normale’ energie die gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld warm water of stroom. Een zonnepaneel heeft een onderdeel genaamd de omvormer. De naam zegt het waarschijnlijk al, de omvormer zorgt ervoor dat zonne-energie wordt omgezet naar energie die bruikbaar is. Wanneer er genoeg zonnepanelen zijn voor een huishouden, heeft dat huishouden geen stroom meer nodig van een leverancier. Door zonnepanelen te plaatsen, zijn de energiekosten verleden tijd.

Geen CO2 uitstoot
Naast de vervallen energiekosten is er nog een aantal voordelen van zonne-energie. Allereerst is het zeer milieuvriendelijk. Er wordt namelijk bij het opwekken van zonne-energie geen CO2 uitgestoten. Bij het opwekken van ‘normale’ energie wordt er wel CO2 uitgestoten. Deze CO2 uitstoot is draagt bij aan de opwarming van de aarde.

Niet afhankelijk van een energiemaatschappij 
Wanneer jij je aansluit bij een energiemaatschappij, ben je vaak verplicht om een contract af te sluiten voor een minimale periode. Daarnaast kunnen de prijzen ook nog eens gaan stijgen. Wanneer jij je eigen energie opwekt, heb je geen last van een energiemaatschappij. 

Subsidies
Veel gemeenten stimuleren de bewoners om te verduurzamen. Dit doen zij door een subsidie te geven wanneer mensen bijvoorbeeld zonnepanelen aanschaffen. Hierdoor wordt de prijs een stuk lager, waardoor het nog aantrekkelijker wordt om jouw energie om te zetten in zonne-energie. Op de site van jouw gemeente kun je zien of er subsidies zijn.


Heb je interesse gekregen in zonne-energie? Vraag nu gratis en snel offertes aan en bekijk de mogelijkheden in jouw regio!

Ontvang gratis offertes

Zonnepanelen offertes?

Interesse in het aanschaffen van zonnepanelen? Vergelijk offertes en bespaar geld!