Vergelijk zonnepanelen specialisten in jouw regio
  • Home
  • Blog
  • 6 Voordelen van zonnepanelen

6 Voordelen van zonnepanelen

Steeds meer mensen hebben tegenwoordig zonnepanelen op hun dak. Schaffen zij dit alleen aan voor de eigen productie van stroom of zijn er ook nog andere redenen? In deze blog worden er 6 voordelen van zonnepanelen besproken.

#1 Jaarlijkse besparing
Het eerste grote voordeel van zonnepanelen is de jaarlijkse besparing op de energiekosten. De hoogte van deze besparing is grotendeels afhankelijk van de hoeveelheid geplaatste panelen. Hoe meer er worden geplaatst, hoe hoger de besparing. Wanneer je 10 zonnepanelen neemt, scheelt dit je al zo’n €600 per jaar.

#2 Bijdrage aan een beter milieu
Naast de jaarlijkse besparing dragen ze ook bij aan een beter milieu. Bij de opwekking van energie via zonnepanelen vindt er namelijk geen CO2-uitstoot plaats. Bij de reguliere manier van energie opwekken komt deze CO2 wel vrij en heeft dat een grote negatieve impact op het milieu.

#3 Snelle terugverdientijd met blijvend rendement
Nog een voordeel van zonnepanelen is de snelle terugverdientijd. Dankzij het hoge rendement, verdienen deze zich gemiddeld tussen de 7 en 10 jaar terug. Na het terugverdienen van deze investering blijft het rendement erg hoog. Ze gaan gemiddeld zo’n 25 jaar mee, hierdoor heb je nog jaren die jou pure winst opleveren.

#4 Stijging van de woningwaarde
Mocht je na de aanschaf van de panelen willen verhuizen, dan is de kans vrij groot dat jouw woning meer waard is vanwege de zonnepanelen. Het is ook mogelijk om de gekochte panelen mee te verhuizen, maar indien de nieuwe woning deze al heeft, is het handig om deze te laten zitten op de huidige woning.

#5 Isolerende werking
Het vijfde voordeel van zonnepanelen is de isolerende werking. Ze worden bovenop het dak geplaatst. De zon die normaal gesproken rechtstreeks op een dak schijnt wordt nu opgenomen door de zonnepanelen. De warmte komt dus niet meer direct door het dak heen. Hierdoor is het een stuk koeler op de zolder. 

#6 Nauwelijks onderhoud
Het laatste voordeel van zonnepanelen is dat er nauwelijks onderhoud nodig is. Het belangrijkste is dat deze schoon zijn, want hoe schoner hoe meer energie er wordt opgenomen. Het is in de meeste situaties voldoende om de panelen 1x per jaar schoon te maken.

Ben je na het lezen van deze voordelen geïnteresseerd in zonnepanelen? Vraag dan nu gratis en vrijblijvend offertes aan en bekijk de mogelijkheden voor jouw situatie.

 

Zonnepanelen offertes?

Interesse in het aanschaffen van zonnepanelen? Vergelijk offertes en bespaar geld!